O zavarovanju

  • Podjetniki se pri svojem delu soočajo z vrsto poslovnih tveganj. Eno med njimi, pogosto zelo pomembno, je tveganje pri transportu blaga. Dober gospodar posebej zavaruje transport blaga (kargo zavarovanje) ker med transportom nanj preži nešteto nevarnosti, od prometnih nezgod do tatvin pošiljk, blago pa se lahko poškoduje tudi med samim transportom.Pri Zavaruj.si vam zato svetujemo sklenitev zavarovanja blaga med prevozom oziroma kargo zavarovanja pri vsakem transportu (kopenskem, letalskem, pomorskem) od pričetka nakladanja blaga v odpremnem kraju pa vse do razložitve blaga v namembnem kraju.Zavarovanje je namenjeno:
    • večjim in manjšim podjetjem, ki kupujejo ali prodajajo različno blago
    • proizvajalcem izdelkov oziroma obrtnikom
    • in drugim udeležencem v transportni verigi

Prednosti

Špediterji in prevozniki imajo običajno sklenjeno zavarovanje odgovornosti, ki pa je zakonsko omejeno in pogosto ne pokrije vseh potencialnih nevarnih situacij.

Prevozniška odgovornost je omejena s sporazumom za mednarodni prevoz blaga CMR. Prevoznik ni odgovoren za škodo, če škodni dogodek ne izvira iz področja njegove dejavnosti. Prav tako ni zavarovana celotna vrednost pošiljke. Podjetnik kot dober gospodar zato še dodatno zaščiti transport blaga s kargo zavarovanjem.

V okviru zavarovanja je krita celotna fakturna vrednost blaga, kritje se lahko še poveča za 10% (stroški prevoza, carine in drugih dajatev).

Prihranki

Sklenite Zavarovanje blaga med prevozom in pridobite popuste:

  • Finančni popust na generalno polico
  • Popusti na druga sklenjena zavarovanja Zavaruj.si
  • Preostali individualni popusti

Podrobno

Ožje kritje

Zavarovanje proti osnovnim nevarnostim izgube ali poškodbe blaga, npr. elementarne nesreče, požara ali eksplozije, prometne nezgode, vdora vode, trka, nasedanja, dokazane vlomne tatvine.

Širše kritje

Zavarovanje proti vsem nevarnostim izgube ali poškodbe blaga v prevozu. Izjema so škode, ki nastanejo neposredno zaradi kvara ali naravnih lastnosti blaga, skritih napak predmeta ali običajne izgube na blagu.

Posebna tveganja pri širšem kritju

Pri širšem kritju lahko s posebnim dogovorom blago med prevozom zavarujete tudi proti posebnim nevarnostim, ki izhajajo predvsem iz lastnosti blaga, na primer samovžig, zmrznjenje, odmrznjenje, segrevanje, znojenje, rja, korozija, vnetje, kvar in podobno.

Vojno in stavkovno tveganje

Dodatno kritje, ki ga priporočamo zlasti v pomorskem prometu.

Potrebujete pomoč pri odločitvi?

Potrebujete informacije in pomoč pri zavarovanju blaga med prevozom? Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali z nasveti za najboljše zavarovanje vašega blaga.

Naročite svetovalca