O zavarovanju

  • Vožnja z motorjem ima svoje posebnosti, ki jih mora upoštevati vsak motorist in se jim temu ustrezno prilagoditi. Tem posebnostim smo prilagodili tudi zavarovanje motornih koles, s katerim boste zagotoviti najvišjo varnost vašemu jeklenemu konjičku.

Kaj poleg bonusa vpliva na višino premije zavarovanja?

  • Specifična moč motornega kolesa (razmerje med močjo motorja kW in njegovo maso kg) in
  • starost zavarovanca ali zavarovalca.

  Zgornji parametri se upoštevajo pri sklenitvi zavarovanju avtomobilske odgovornosti (AO) in zavarovanju voznika za škodo zaradi telesnih poškodb (AO Plus). Velja samo za motorna kolesa z močjo nad 8 kW.

Vrste zavarovanj za motorna kolesa

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti mora skleniti vsak motorist. Krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z motornim kolesom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju.

Kasko zavarovanje motorja

Kasko zavarovanje vam zagotavlja, da bo vaše motorno kolo zavarovano v primeru nepredvidenih dogodkov, kot so trčenje z drugim vozilom, zdrs s ceste, tatvina, požar in drugi posebni dogodki. Kasko pri motornih kolesih je mogoče skleniti za kritja B in C.

Tujina Zavaruj.si

Tujina Zavaruj.si je zavarovanje za tujino, ki krije stroške zdravljenja v tujini, prevoz v domovino, izgubo ali krajo prtljage in osebnih dokumentov. Če vas slučajno doleti nesreča, naj vas stroški zdravljenja v tujini ne udarijo po žepu.

Nezgodno zavarovanje voznika AO Plus

Priporočamo vam, da poskrbite tudi za lastno varnost. Če boste povzročili prometno nesrečo, vam nezgodno zavarovanje voznika AO plus krije telesne poškodbe, ki bi jih pri tem utrpeli.

Avto asistenca

V letu 2018 smo pomagali kar 58 motoristom v težavah.
Z Avto asistenco boste poskrbeli, da vas nepredviden dogodek na cesti ne bo presenetil. V primeru, da vam poči pnevmatika, ste udeleženi v prometni nesreči ali pride do okvare motornega kolesa, vam Avto asistenca priskoči na pomoč.

Motorna kolesa s hitrostjo do 25 km/h

Od 1. 5. 2017 dalje morate za moped, pri katerem moč pogonskega motorja ne presega 4 kW in hitrost ne presega 25 km/h, poskrbeti za:

 • registracijo,
 • tehnični pregled in
 • zavarovanje avtomobilske odgovornosti AO.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti je po zakonu obvezno za vsak moped. Krije materialno in nematerialno škodo, ki jo z motornim kolesom nenamerno povzročite tretjim osebam in njihovemu premoženju.

Priporočamo vam, da poskrbite tudi za lastno varnost. Če boste povzročili prometno nesrečo, nezgodno zavarovanje voznika AO plus krije telesne poškodbe, ki bi jih pri tem utrpeli. V primeru nezgode ali manjše okvare mopeda (na primer predrta pnevmatika) vam na pomoč priskoči Avto asistenca M. Zagotavlja vam 24-urno organizacijo pomoči na cesti.

Ugodnosti

Enak bonus kot pri avtu

Pri prvem zavarovanju avtomobilske odgovornosti motornega kolesa vam priznamo bonus v enaki višini, kot ga imate za osebni avto, ki je zavarovan pri Zavaruj.si.

Enak premijski razred pri kasku

Ob sklenitvi kasko zavarovanja motornega kolesa, vam priznamo enak premijski razred, kot ga imate pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, če v predhodnem obdobju niste imeli škode.

Dodatni 50 % popust

Ob sklenitvi zavarovanja avtomobilske odgovornosti motornega kolesa vam priznamo dodatni 50 %, če se odrečete vračilu premije ob predčasni prekinitvi zavarovanja.

Odkup prve škode

Pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti motorja lahko doplačate premijo za odkup prve škode. Kar pomeni, da v primeru prve škode pri obnovi zavarovanja ne izgubite bonusa.

Osvojite intenzivni tečaj varne vožnje za motoriste!

Da bodo vaše poti tudi varne, smo pripravili nagradno igro, v kateri lahko osvojite intenzivni tečaj varne vožnje v Centru varne vožnje AMZS Vransko.

Potrebujete pomoč pri odločitvi?

Naši svetovalci vam bodo na podlagi vaših pridobljenih prometnih izkušenj, vašega življenjskega sloga in vrednosti vašega motocikla z veseljem pomagali z nasveti.

Naročite svetovalca